Turkiet bakom årets paradox

Turkiet har som vi alla sett kritiserat Israel för deras blockad av Gazaremsan. Dom tycker att det är fruktansvärt att Israel bordade deras skepp på internationellt vatten. Strunt samma att internationella avtal säger att Israel har rätt att göra det i en väpnad konflikt enligt "San Remo Manual on International Law Applicable to Armed Conflicts at Sea, 12 June 1994". Nej, Turkiet anser att det inte gäller. Israel har ingen makt på internationellt vatten enligt dom.

Några veckor efter anfaller Turkiet kurdiska PKK inne på irakiskt territorium. Turkiet åker alltså in i ett grannland med militär för att bomba och skjuta på PKK-gerillan. Det får man tydligen göra!?!?
Turkiet åkte dessutom in med uppsåtet att skjuta ihjäl folk. Hur menar dom att det inte bryter mot internationella regler. Israel får inte borda på internationellt vatten, men Turkiet får bomba i ett grannland?

Och vad hände med alla människor som skrikit efter mänskliga rättigheter? Vart är protesterna i världen? Inga Turkiska flaggor har bränts, inga Turkiska ambassader har attackerats, och inga svenska konstnärer har uttalat sig i kärlekens namn. Det är som om kurder inte vore lika värda i fredsälskarnas ögon.

Märkligt...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0